ALEX SANGRONIZ Belarra batzen uda osoan

Gure baserrietan ohiturak desagertzen doaz apurka apurka. Ez dago abererik eta baserriko belarra ez da behar ezertarako. Baina ingurua garbi eta txukun mantendu behar da. “Segan ez du inork egiten gaur egun, makinagaz ere ez dabe mozten. Horregaitik gure enpresa arduratzen da honetaz”, dio Alex Sangroniz-ek.
Hasieran Zornotza inguruetan bakarrik lan egiten zuten, baina gaur egun edozein tokira doaz euren traktorekin. “Sasoiko lana da. Ekainean hasi eta belarra moztu, buelta eman eta fardoak edota bolak egiten doguz”. Horretarako 4 traktore dituzte. “Bolak egiteko rotoempacadora dekogu, plastikoa jartzeko beste makina bat, eta gero enfardadorak, fardo txikiagoak egiteko”.
Gaur egun baserrietan ez dago behirik. Lehen baserri guztietan esne behiak ziren, orain izatekotan okelezkoak . Belarra ez da sabaira sartzen,ezta metarik egiten. Ia erabat desagertu dira metak gure baserriko inguruetatik, paisaia guztiz aldatuz.
Orain fardoak egiten dira edota bola handiak. “Baina aurrerantzean hori ere ez da egingo. Belarra trituratu egingo da eta bertan utzi, lurra ez du inork ereiten eta. Beleak eta mikak gero eta gehiago ikusten dira baserri inguruetan, baserritar gutxi daudelako, baserrietan bizi arren. Egotekotan ez dago txorimalorik ere ez”.

+ Leer más

Ate irekiak eta matrikulazioa Haurreskolan

10/04/2024
Familia interesdunek apirilaren 22tik maiatzaren 10era aurkeztu ahal izango dituzte eskaerak, bai online edotaaurrez aurre. • Apirilaren 18an, halaber, ate

Restaurante Propi, la sede social del Zornotza Saskibaloi Taldea

21/03/2024

Lander Urien lleva las riendas del Restaurante Propi desde el pasado mes. Este iurretarra formado en los fogones de los

LAS CIGUEÑAS VUELVEN A ANIDAR EN AMOREBIETA

27/02/2024

En Amorebieta hay un gran nido en el lado sur del campanario de la parroquia AndraMari ocupado por una pareja.

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia de navegación y asegurar el correcto funcionamiento del sitio. Al continuar utilizando este sitio, reconoce y acepta el uso de cookies.

Aceptar todo Aceptar solo las requeridas