Sukaldari euskalduna, Eneko Atxa, nazioarteko panoraman berriz distiratu du The Best Chef Awards sari ospetsuaren rankingean agertuz, eta bere Azurmendi jatetxearen gidaritzapean (Larrabetzu) 3 aizto mantendu ditu bere talentu eta ibilbidearen aitortza gisa.
2017an sortu zenetik, The Best Chef Awards sariak goi-sukaldaritzako aitortzarik eragingarrienetako bihurtu dira. Beste zerrenda batzuk jatetxeetan edo Michelin izarretan oinarritzen diren bitartean, sari honek sukaldariaren figura jartzen du erdigunean, haren berrikuntza, inspiratzeko gaitasuna eta gastronomia eraldatzeko ahalmena baloratuz. Nazioarteko ia mila adituk (sukaldari eta sektoreko profesionalek) osatzen dute epaimahaia, eta askotariko jatorri kulturalak ordezkatzen dituzten sarituek ospea ematen diote, mundu mailako erreferente bihurtuz.
Aurtengo edizioan, Bizkaiak berriz erakutsi du goi mailako sukaldaritzan duen indarra hainbat izen propioekin. Atxarekin batera, Bittor Arginzoniz Axpeko Asador Etxebarri-n, sua maisuki menperatzen jarraitzen du eta beste 3 aizto lortu ditu. Japoniarra Tetsuro Maeda-k, bere Txispa proiektuarekin, 2 aizto eskuratu ditu; eta Josean Alija -k, Bilboko Guggenheim-eko Nerua jatetxearen buru denak, aizto bat jaso du abangoardiaren aldeko bere konpromisoa sendotuz.
Eneko Atxari egindako aitortzak berresten du zornotzarra euskal eta munduko sukaldaritzako erreferente nagusietako bat dela, eta bere proposamen gastronomikoaren prestigioa indartsu mantentzen du: jasangarria, sortzailea eta lurraldean sustraitua.


